Recept: Bonensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 24 uurAantal personen:
4Ingrediënten
2 1/2 liter bouillon
3 grote aardappelen
250 gr witte of bruine gedroogde bonen
3 uien
2 preien
50 gr boter
1 selderij
Peper
Zout
Bonenkruid takje of een mespunt
2 plakken doorregen spek
3 grote aardappelen
250 gr witte of bruine gedroogde bonen
3 uien
2 preien
50 gr boter
1 selderij
Peper
Zout
Bonenkruid takje of een mespunt
2 plakken doorregen spek
Bereidingswijze van het recept
Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week.
Was de aardappelen, selderij, preien en de ui en snijd ze in stukken.
Verhit de boter en fruit hierin de prei, de selderij en de ui.
Laat de geweekte bonen koken met het weekwater en voeg eventueel nog water bij.
Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar.
Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken.
Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze en voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep.