Recept: Boerensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 uien
2 preien
6 wortelen
Het binnenste van een witte kool
1 kleine knolselderij
8 radijsjes
4 aardappelen
2 liter bouillon
Peper
Zout
Kruidentuiltje
1 tl suiker
25 gr gehakte peterselie
Broodstengels of geroosterd brood
Boter
Nootmuskaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Reinig de uien, de prei, witte kool, knolselderij en de wortelen en snijd ze in grove stukken.

  2. Verwijder het groen van de radijsjes en was ze.

  3. Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken.

  4. Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje.

  5. Strooi voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep.

  6. De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat.