Recept: Ache mast

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
80 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 1/2 liter water
350 gr lamsgehakt
2 gesnipperde uien
1/2 kop gele spliterwten
250 gr fijngehakte spinazie
10 gesnipperde sjalotten
2 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1 kop ongekookte rijst
2 koppen yoghurt
1 el olijfolie
2 el vers dillegroen of
2 tl gedroogd dillegroen

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe het water met het lamsvlees, de uien, spliterwten, spinazie, sjalotten, zout en peper in een soeppan en breng het aan de kook, sluit de pan en laat het 40 minuten sudderen.

  2. Roer de rijst erdoor en laat nog 25 minuten koken op matig vuur roer af en toe in de pan.

  3. Voeg de yoghurt toe, roer 1 minuten zonder te koken en haal het van het vuur.

  4. Verhit de olie in een koekenpan, doe de dille erbij en laat die 2 minuten al roerend bakken.

  5. Voeg het bij de soep en dien op.