Recept: Abguste sip
Recept informatie
Bereidingstijd:
150 minuten wachttijd 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
350 gr mager lamsvlees aan een stuk
1 gesnipperde ui
1/2 kop gele spliterwten, een nacht geweekt en afgegoten
1 1/2 liter water
1/2 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1 theelepel kurkuma geelwortelpoeder
1 mespuntje kaneel
2 el boter
4 kleine moesappelen geschild, ontpit en in stukjes gehakt
350 gr zure kersen zonder pit of uit blik
1 el gehakte verse munt of
2 theelepels gedroogde munt
1 gesnipperde ui
1/2 kop gele spliterwten, een nacht geweekt en afgegoten
1 1/2 liter water
1/2 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1 theelepel kurkuma geelwortelpoeder
1 mespuntje kaneel
2 el boter
4 kleine moesappelen geschild, ontpit en in stukjes gehakt
350 gr zure kersen zonder pit of uit blik
1 el gehakte verse munt of
2 theelepels gedroogde munt
Bereidingswijze van het recept
Breng het lamsvlees, de ui, de spliterwten, het water, zout, peper, kurkuma en kaneel in een soeppan aan de kook, draai het vuur laag en laat het met het deksel op de pan 1 1/2 uur sudderen.
Verhit de boter in de koekenpan en sauteer de kersen 3 minuten op een matig vuur doe de vruchten bij de soep en laat het nog 40 minuten sudderen.
Haal het vlees eruit, snijd het in kleine stukjes en doe het weer bij de soep.
Strooi voor het serveren de munt erover.