Recept: Aardappel garnalensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

25 gr boter
1 ui
2 tl paprikapoeder
750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
7 1/2 dl visbouillon of water
2 dl melk
150 gr geraspte belegen kaas
250 gr gepelde garnalen
Zout
Peper
750 gr in blokjes gesneden schelvis of kabeljauwfilet
4 el bloem
1/2 dl olijf of zonnebloemolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten, roer de bloem door het uimengsel en voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Zet het vuur nu laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.

  3. Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep en maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

  4. Bak intussen de visblokjes en bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.

  5. Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  6. Roer nu de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.

  7. Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.