Recept: Aardappelsoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 1/2 liter bouillon
1 1/2 kg aardappelen
4 grote uien
3 stoofpreien
50 gr boter
50 gr peterselie
Peper
Zout
Nootmuskaat
Tijm
Laurier
Een snuifje gemalen kruidnagel

Bereidingswijze van het recept

  1. Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.

  2. Verhit de boter en fruit hierin de uien en voeg de bouillon en de kruiden toe.

  3. Reinig de preien en schil de aardappelen, was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van 2 cm.

  4. Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken, verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep.

  5. Giet de soep in een soepterrine.

  6. Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep.