Recept: Aardappelmelksoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
3/4 liter melk
3/4 liter water
4 grote aardappelen
4 rapen
Het wit van 2 preien
50 gr kervel
30 gr boter
Peper
Zout
Nootmuskaat
Tijm
3/4 liter water
4 grote aardappelen
4 rapen
Het wit van 2 preien
50 gr kervel
30 gr boter
Peper
Zout
Nootmuskaat
Tijm
Bereidingswijze van het recept
Reinig de rapen en de prei en snijd ze in stukjes.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de gesneden groenten en de aardappelen met de kruiden in 3/4 liter water.
Verwijder de tijmtakjes en wrijf alles door een zeef.
Voeg nu de boter toe.
Kook de melk en voeg deze al roerend bij de soep.
Was, droog en hak de kervel fijn en strooi die in de soep.