Recept: Citroen Kwarktaart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 40 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1 pak Mix voor Kwarktaart
4 eieren
120 gr suiker
1 mespunt zout
80 gr bloem
20 gr maizena
1/8 l slagroom
3 el citroensap gezeefd
1 dl sinaasappellikeur Cointreau
500 gr kwark
1 tl groene citroenschil geraspt
16 of meer kleine rode vruchten zoals frambozen, aardbeien of kersen

Bereidingswijze van het recept

  1. Plaats het rooster op de onderste richel in de oven en verwarm de oven tot 175 graden C.

  2. Beboter de vorm en bestuif deze met bloem.

  3. Klop in een kom de eieren, de suiker en het zout tenminste 5 minuten tot een dikke vloeibare massa en zeef de bloem en de maizena in gedeelten erbij.

  4. Spatel het geheel luchtig door.

  5. Doe het beslag over in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven.

  6. Bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin.

  7. Neem de taart uit de oven en verwijder de vorm.

  8. Laat de taart omgekeerd op een taartrooster afkoelen.

  9. Klop in een kom de slagroom stijf.

  10. Vul de citroensap en de likeur met water aan tot 3 dl en voeg de Mix voor Kwarktaart toe.

  11. Klop met de mixer (hoogste stand) tenminste 6 minuten tot een dikke luchtige massa is ontstaan en voeg de kwark en de citroenschil toe en klop het geheel nog eens goed op.

  12. Spatel vervolgens de slagroom erdoor.

  13. Snijd 2 plakken met 1/3 deel van de kwarkcreme.

  14. Leg alle plakken op elkaar en bestrijk de zijkant van de taart met een laagje creme.

  15. Bedek de bovenkant van de taart gelijkmatig.

  16. Plaats de taart hierna tenminste 3 uur in de koelkast.

  17. Garneer de taart met rode vruchtjes.