Recept: Honingijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 dl melk
150 gr honing
6 eidooiers
75 gr suiker
100 gr creme fraiche

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop tot het mengsel een lint vormt.

  2. Breng de melk met de honing in een pan aan de kook en schenk de kokende melk al roerend bij het dooiermengsel.

  3. Schenk het terug in de pan en laat het geheel al roerend met een spatel op laag vuur zo dik worden dat het mengsel aan de spatel hangt.

  4. Laat het mengsel beslist niet koken, want anders gaat het schiften.

  5. Schenk het mengsel door een puntzeef in een kom en roer het op een ijsbad tot het is afgekoeld.

  6. Zeef het mengsel, nadat het is afgekoeld door een puntzeef in de ijsmachine en laat deze 10 minuten draaien, zodat het ijs nog heel zacht is.

  7. Voeg nu de creme fraiche toe en draai nogmaals 20 minuten afhankelijk van het type ijsmachine, tot het ijs stevig is.

  8. Serveer het ijs direct of bewaar het tot gebruik in de diepvries, maar alleen voor een korte tijd.

  9. Schep 1 lepel honingijs in een gekoeld koffiekopje en schenk hier een beetje hete koffie over doe dit aan tafel, zodat u het contrast van heel heet en heel koud kunt proeven.