Recept: Exotisch yoghurtijs met mangosaus

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 bekertjes roomyoghurt perzik passievrucht van 135 gr
1 blikje mangoschijfjes 310 gr
2 el suiker
2 kiwies
2 passievruchten

Bereidingswijze van het recept

  1. Zet de bekertjes roomyoghurt 2 1/2 uur in de diepvries en laat intussen de mango in een zeef uitlekken, het sap wordt niet gebruikt.

  2. Pureer de mango met de suiker in een keukenmachine of wrijf ze boven een kom door een zeef.

  3. Schil de kiwies en snijd een eventuele harde kern eruit, snijd ze in kleine stukjes en schep die door de mangosaus.

  4. Zet dit tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

  5. Stort het yoghurtijs op 4 bordjes en schep de mangosaus eromheen.

  6. Halveer de passievruchten, schep er met een lepeltje het vruchtvlees uit en verdeel dit over het ijs.