Recept: Coupe Soleil Ijs

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, IJs
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

50 gr rozijnen
3 el Sandeman Soleo sherry
50 gr boter
2 geschilde appels in blokjes
1 tl gemalen kaneel
65 gr suiker
1 dl appelsap
1/2 in de lengte opengesneden vanillestokje
1 liter Hertog bitterkoekjesijs
2 dl slagroom
4 Verkade koekjes Chocolade Dromen
4 takjes munt

Bereidingswijze van het recept

  1. Week de rozijnen 30 minuten in 2 eetlepels sherry.

  2. Smelt de boter en bak de appelblokjes zachtjes 2 minuten en strooi er de kaneel en 50 gr suiker over, schenk het appelsap erbij en breng het aan de kook.

  3. Schep er het vanillestokje en de rozijnen met het weekvocht door en stoof ze 2 minuten mee, breng nu het mengsel op smaak met de rest van de sherry en laat afkoelen.

  4. Klop de slagroom stijf met 15 gr suiker.

  5. Verdeel het ijs over 4 coupes, schep het appelmengsel erop en garneer met de slagroom, een koekje en een takje munt.