Recept: Cassis yoghurtijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 6 uur
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

1 blaadje rode gelatine
300 gr zwarte bessenpuree ongezeefd uit de diepvries
4 el cassislikeur
125 gr witte basterdsuiker
Mespunt zout
Het gezeefde sap van 2 citroenen
3 dl volle yoghurt
1 1/4 dl lobbig geklopte slagroom
Een ijsmachine of metalen ijslaatje

Bereidingswijze van het recept

  1. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water en verwarm de bessenpuree, de likeur, de suiker, het zout en het citroensap tot kookpunt.

  2. Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het fruitmengsel op en laat het fruitmengsel onder af toe roeren afkoelen tot het gelei achtig wordt.

  3. Roer het mengsel door de yoghurt en spatel er als laatste de slagroom door.

  4. Doe het ijsmengsel over in de ijsmachine en draai het tot ijs,of schep het mengsel in een ijslaatje en laat het in de diepvriezer in minstens 6 uur bevriezen.

  5. Roer het mengsel de eerste 3 uur elk uur met een vork los om kristalvorming te voorkomen.