Recept: Aardbeienroomijs
Recept informatie
Ingrediënten
250 gr suiker
1/2 liter slagroom
3 eidooiers
1 blaadje gelatine
Een metalen bak waar ruim een liter in past
Bereidingswijze van het recept
Zet de metalen bak en een lepel in de vriezer; ze moeten goed koud zijn, zodat het ijs straks direct bevriest.
Pureer de aardbeien met de hand, met een blender of door een zeef en los de suiker in de aardbeienpuree op.
Week de gelatine in koud water en klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, verwarm dit voorzichtig en voeg dan de rest van de slagroom toe.
Roer flink, laat het niet koken.
Knijp het gelatineblaadje uit en voeg het bij de warme slagroom eivla en voeg de vla bij de aardbeien suikerpuree en laat het in de koelkast helemaal afkoelen.
Doe het mengsel dan in de metalen bak in de vriezer.
Roer de massa elk half uur met de koude lepel goed door, schraap alles vooral goed van de zijkanten.
Na 1 1/2 uur is het softijs, na 3 uur is het schepijs.
Bewaar het ijs in een luchtdichte doos in de vriezer.