Recept: Knoflooksaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
3 teentjes knoflook
1 sneetje oud wittebrood
1 zakje blanke amandelen 65 gram
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
11/2 eetlepel witte wijnazijn
enkele druppels citroensap
peper
snufje suiker
1 sneetje oud wittebrood
1 zakje blanke amandelen 65 gram
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
11/2 eetlepel witte wijnazijn
enkele druppels citroensap
peper
snufje suiker
Bereidingswijze van het recept
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Korstjes van het brood snijden, brood onderdompelen in water en uitknijpen.
Amandelen fijnhakken.
In vijzel knoflook met zout tot gladde saus stampen.
In gedeelten brood en amandelen toevoegen en fijn stampen.
Olie scheutje voor scheutje toevoegen en echaal tot een homogene massa mengen.
Op smaak brengen met azijn, citroen, peper en suiker.