Recept: Walnotenbrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 175 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor 2 broden van 500 gr
15 gr verse gist
of 7 gr gedroogde gist
500 gr meergranenmeel of tarwemeel
175 gr bakkersbloem
1 tl zout
2 el walnotenolie
1.5 el zure room
100 gr walnoten
Losgeroerd ei om te glaceren

Bereidingswijze van het recept

  1. Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt.

  3. Doe de meelsoorten met het zout in een kom en roer er het gistmengsel, de olie en zure room door.

  4. Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom.

  5. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  6. Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof.

  7. Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door.

  8. Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbele volume.

  9. Verwarm de oven voor op 230 graden C.

  10. Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn.