Recept: Volkorenbrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 170 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

25 gr gedroogde gist
of 55 gr verse gist
1 tablet vitamine C 50 mg
1 el bruine basterdsuiker
9 dl lauw water gemaakt van 6 dl koud water met 3 dl kokend water
1.5 kg volkorenmeel
1 el zout
25 gr zachte margarine

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden C.

  2. Klop in een kommetje de droge of verse gist, vitamine C en 1 theelepel suiker door 3 dl lauw water en laat het mengsel 10 minuten staan tot zich schuim vormt.

  3. Roer het meel, de resterende suiker, zout en margarine in een kom door elkaar en voeg het gistpapje en het resterende water toe.

  4. Meng alles en kneed tot een deeg.

  5. Vorm er broden of broodjes van en laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen op een warme plaats.

  6. Bak de broden 20 minuten broodjes 8 minuten zet de oven op 200 graden C en bak de broden nog 20 minuten.