Recept: Vlechtbrood met kaas salie en uien

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor 2 grote vlecht broden
25 gr gedroogde gist
of 55 gr verse gist
1 tablet vitamine C 50 mg
1 el bruine basterdsuiker
9 dl lauw water gemaakt van 6 dl koud water met 3 dl kokend water
1.5 kg volkorenmeel
1 el zout
25 gr zachte margarine
2 grote uien fijngehakt
50 gr boter
12 el melk
4 el verse salie
of 2 tl gedroogde salie
2 tl mosterdpoeder
200 gr mozzarella, geraspt
2 el burghul

Bereidingswijze van het recept

  1. Klop in een kommetje de droge of verse gist, vitamine C en 1 theelepel suiker door 3 dl lauw water en laat het mengsel 10 minuten staan tot zich schuim vormt.

  2. Roer het meel, de resterende suiker, zout en margarine in een kom door elkaar en voeg het gistpapje en het resterende water toe.

  3. Meng alles en kneed tot een soepel deeg is ontstaan.

  4. Kneed er de ui, salie, mosterd en de helft van de kaas door.

  5. Laat de ui 5 minuten trekken in een pannetje met de boter en melk.

  6. Giet de ui af en laat afkoelen.

  7. Vorm 6 lange slierten van het deeg en vlecht ze tot 2 mooie broden.

  8. Druk ze aan de uiteinden stevig tegen elkaar en plaats de broden op een ingevette bakplaat en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  9. Verwijder de folie, bestrooi de broden met de resterende kaas en de burghul.

  10. Verwarm de oven voor op 230 graden C en bak de broden 15 minuten.

  11. Zet de oven op 200 graden C en bak de broden nog 15 minuten gaar en mooi bruin.