Recept: Tulband

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Taarten, Gebak en IJs, Gebak17

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 205 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

30 gr verse gist
of 4 tl gedroogde gist
2 tl fijne witte suiker
10 el lauwe melk
450 gr bakkersbloem
1 tl zout
50 gr fijne witte suiker
50 gr boter
2 kleine eieren losgeroerd
Gesmolten boter om in te vetten
85 gr amandelen in vlies
Geraspte schil van 1 citroen
1 tl vanille essence
100 gr pure chocolade, verbrokkeld
100 gr rozijnen
2 el bruine rum
Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist en suiker door de melk.

  2. Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten staan.

  3. Voeg 100 gr bloem toe en laat het mengsel 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.

  4. Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door.

  5. Maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg.

  6. Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  7. Sla er de luchtbellen uit en vet nu een tulbandvorm dik in met boter.

  8. Schik de amandelen in de ribbels en plaats de vorm in de koelkast.

  9. Werk het citroenrasp, de vanille, de chocolade, rozijnen en rum door het deeg en schep het voorzichtig in de vorm, zodat de amandelen op hun plaats blijven.

  10. Laat het deeg 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  11. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bak de tulband 45 minuten, tot een ingestoken satepen er schoon en droog uitkomt.

  12. Laat de tulband 5 minuten afkoelen en stort hem voorzichtig op een rooster.

  13. Laat de tulband afkoelen en bestuif hem met poedersuiker.