Recept: Garnalensaus

Meer recepten in de categorie:

BBQ & Grill, Sauzen

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gram hollandse gepelde garnalen
peper
zout
25 gram boter
25 gram bloem
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter visbouillon (van tablet)
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel gesnipperde dille

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.

  3. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken, roer af en toe.

  4. Roer de slagroom, de tomatenketchup en de garnalen door de saus en laat de garnalen in 1 minuut door en door warm worden.

  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.