Recept: Garnalensaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
100 gram hollandse gepelde garnalen
peper
zout
25 gram boter
25 gram bloem
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter visbouillon (van tablet)
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel gesnipperde dille
peper
zout
25 gram boter
25 gram bloem
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter visbouillon (van tablet)
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel gesnipperde dille
Bereidingswijze van het recept
Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen.
Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.
Laat de saus zachtjes 5 minuten koken, roer af en toe.
Roer de slagroom, de tomatenketchup en de garnalen door de saus en laat de garnalen in 1 minuut door en door warm worden.
Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.