Recept: Pugilese

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 330 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1/2 tl fijne witte suiker
4 dl lauw water
15 gr verse gist
700 gr ongebleekte bloem
15 gr zout
3/4 dl olijfolie
100 gr zwarte of groene olijven zonder pit

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe in een kommetje de suiker met 4 el water en verkruimel er de gist door en roer het om.

  2. Vermeng de bloem met het zout en giet het gistmengsel erbij voeg nu zoveel olie en water toe dat u een zacht deeg krijgt.

  3. Kneed het 10 minuten tot het heel glad en zacht is en werk er de olijven door.

  4. Laat het deeg nu afgedekt met ingevette plastic folie 3 uur rijzen tot het dubbele volume.

  5. Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en vorm er een rond brood van, maar kneed het niet en druk er geen luchtbellen uit.

  6. Bestrijk het brood met zout water en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  7. Verwarm de oven voor op 220 graden C en bestuif het brood met bloem en bak het 10 minuten.

  8. Draai de oventemperatuur terug tot 200 graden C en bak het brood nog 20 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.