Recept: Chapati s

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

225 gr volkorenmeel
1.5 dl water
1 tl zout
ghee geklaarde boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef het meel in een kom en voeg slechts een gedeelte van de uitgezeefde zemelen toe.

  2. Voeg de helft van het water toe en vervolgens het zout.

  3. Werk er geleidelijk het resterende water door tot u een kleverig deeg hebt.

  4. Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch, maar nog enigszins vochtig is.

  5. Maak kleine stukjes deeg los, rol die door de bloem en plet ze.

  6. Rol ze uit tot rondjes van 15 cm doorsnee.

  7. Bestrijk elk rondje met 2 theelepels ghee en klap ze dubbel.

  8. Bestrijk ze weer met ghee en klap ze nogmaals dubbel.

  9. Wentel de pakketjes door bloem en rol ze uit tot rondjes van 17 cm.

  10. Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat en bestrijk hem met 1 theelepel ghee.

  11. Bak nu elke paratha aan beide kanten tot hij knapperig en iets dikker is.

  12. Onmiddellijk serveren.