Recept: Pane d oro

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

45 gr verse gist
of 1.5 el gedroogde gist
6 eierdooiers
1 tl vanille essence
Geraspte schil van 1 citroen
50 gr fijne witte suiker
350 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
175 gr zachte boter
Vanillesuiker om te bestuiven

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe in een kom 3 el lauw water en strooi de gist erbij.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt.

  3. Klop er de eierdooiers, het citroenrasp, de vanille en suiker door en voeg 225 gr gezeefde bloem en het zout toe en roer tot een zacht beslag.

  4. Snijd 150 gr boter in stukjes en klop ze erdoor.

  5. Voeg geleidelijk de resterende bloem toe naar mate het deeg plakkerig wordt en kneed het deeg tot het elastisch is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  6. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit.

  7. Laat nu de resterende boter smelten en vet hiermee een geribbelde briochevorm van 20 cm in en leg het deeg in de vorm en laat het rijzen tot het dubbele volume.

  8. Verwarm nu de oven voor op 200 graden C en bak het brood 10 minuten.

  9. Bestrijk het met de laatste gesmolten boter en zet de oven op 180 graden C en bak het brood nog 30 minuten tot een ingestoken satepen er schoon en droog uitkomt.

  10. Laat het brood 5 minuten afkoelen in de vorm, stort het op een rooster en laat afkoelen.

  11. Bestrooi nu het brood met vanillesuiker.