Recept: Pain au chocolat

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 70 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

600 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
300 gr boter
6 gr instant gist zakje
85 gr fijne witte suiker
1.75 dl lauw water
2 eieren losgeroerd
175 gram pure chocolade
Bestrijken met
1 ei losgeroerd
met 1 el water

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de bloem met het zout en snijd 50 gr boter in vlokjes en wrijf ze door de bloem.

  2. Roer er de gist en suiker door en voeg het water en de eieren toe en roer tot een zacht deeg.

  3. Kneed 5 minuten tot het glad en elastisch is en laat het deeg 15 minuten rusten in een plastic zakje in de koelkast.

  4. Rol nu het deeg uit en snijd hieruit 18 velletjes van 10 X 15 cm.

  5. Breek 175 gr pure chocolade in blokjes en leg op elk deegvelletje aan een korte kant wat chocolade en rol het deeg losjes op.

  6. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met ei.

  7. Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie 30 minuten rijzen en bestrijk ze nogmaals met ei en bak ze in 25 minuten gaar in een voor verwarmde oven van 200 graden C.

  8. Let op iedere oven is anders en let op dat de chocolade niet verbrand.