Recept: Pain de campagne

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 165 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 7 gr gedroogde gist
700 gr ongebleekte bakkersbloem
of een mengsel van 1 deel roggemeel en 3 delen bakkersbloem
1 tl zout
2 el zemelen
2 el tarwekiemen
25 gr margarine
1 tl moutextract
1.5 dl yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten.

  3. Zeef nu de bloem met het zout in een kom en roer er de zemelen en tarwekiemen door.

  4. Wrijf er de margarine door en voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg.

  5. Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  6. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit.

  7. Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  8. Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in.

  9. Verwarm nu de oven voor op 220 graden C en bak het brood 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.

  10. Laat het brood op een rooster afkoelen.