Recept: Olijfbrood met zongedroogde tomaten

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 225 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
3 dl lauw water
6 el olijfolie
550 gr bakkersbloem
2 tl zout
2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
1 el grof zeezout
50 gr maismeel
200 gr zongedroogde tomaten op olie kleingesneden
2 el olijfolie uit de pot met tomaten

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist met de helft van het water tot een papje en klop er het resterende water en 4 el olie door.

  2. Zeef nu de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt en kneed er het maismeel en de olie van de tomaten door kneed 10 minuten tot het glad is.

  3. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume.

  4. Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  5. Kneed er de helft van de tomaten door en rol het deeg uit en verdeel er de rest van de tomaten over.

  6. Rol de deeglap op als een rollade en vul hiermee 2 broodblikken van 1/2 liter inhoud.

  7. Laat de broden afgedekt rijzen tot het dubbele volume.

  8. Verwarm de oven voor op 200 graden C en kerf de bovenkanten van de broden in.

  9. Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven en bak de broden in 45 minuten mooi gaar en bruin.

  10. Laat ze afkoelen op een rooster.