Recept: Pruimenbrood
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 80 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
200 gr pruimendanten zonder pit
3 dl hete thee
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
250 gr zelfrijzend volkorenmeel
of volkorenmeel met bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 tl gemalen kaneel
50 gr fijngehakte noten
1 ei losgeroerd
3 dl hete thee
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
250 gr zelfrijzend volkorenmeel
of volkorenmeel met bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 tl gemalen kaneel
50 gr fijngehakte noten
1 ei losgeroerd
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje.
Laat de boter smelten en de suiker oplossen en laat het mengsel volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in en zeef het meel met het zout, de soda en kaneel.
Roer er het afgekoelde pruimenmengsel en de noten door en schep het beslag in de vorm en bak het brood 1 uur tot het stevig aanvoelt.
Laat het afkoelen in de vorm en laat het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie.
Serveer het brood met boter.