Recept: Luchtig brood met kruimellaag
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 120 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
450 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
100 gr boter
12 gr instant gist 2 zakjes
50 gr fijne witte suiker
175 gr zachte gedroogde abrikozen kleingesneden
50 gr grote rozijnen
1/2 sinaasappel kleingesneden
2 losgeroerde eieren
6 el lauwe melk
Voor de kruimellaag
25 gr boter
25 gr bloem
25 gr fijne witte suiker
1 tl gemalen kaneel
1/2 tl zout
100 gr boter
12 gr instant gist 2 zakjes
50 gr fijne witte suiker
175 gr zachte gedroogde abrikozen kleingesneden
50 gr grote rozijnen
1/2 sinaasappel kleingesneden
2 losgeroerde eieren
6 el lauwe melk
Voor de kruimellaag
25 gr boter
25 gr bloem
25 gr fijne witte suiker
1 tl gemalen kaneel
Bereidingswijze van het recept
Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf er de boter door.
Roer er de gist, suiker, gedroogde vruchten en stukjes sinaasappel door.
Voeg de eieren en melk toe en roer alles 2 minuten goed door elkaar.
Doe het mengsel over in een ingevette broodvorm van 1 liter inhoud of een langwerpige cakevorm en laat afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200 graden C Maak de kruimellaag, wrijf de boter door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt en roer hier de suiker en kaneel door, bestrooi hiermee het deeg en bak in 55 minuten mooi gaar en bruin.