Recept: Kouing aman Brood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 2 tl gedroogde gist
1 tl fijne witte suiker
5 el lauwe melk
225 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
25 gr fijne witte suiker
25 gr boter
1 klein ei losgeroerd
100 gr zachte boter
100 gr kristalsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist en suiker door de melk.

  2. Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten staan.

  3. Voeg 50 gr bloem toe en laat het mengsel 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.

  4. Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door, maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg.

  5. Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  6. Sla het in en rol het uit tot een lap van 25 X 25 cm.

  7. Bestrijk het met 75 gr gesmolten boter en bestrooi met 75 gr suiker.

  8. Vouw het brood in drieen en rol het uit zorg dat de boter binnengesloten blijft.

  9. Rol het zo nog 3 keer uit en vorm er ten slotte een ronde lap van 20 cm doorsnee van.

  10. Vet een springvorm in met de resterende boter en druk het deeg in de vorm.

  11. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume.

  12. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  13. Leg de vorm op een bakplaat en bak het brood in 30 minuten gaar en bruin.

  14. Bestrooi het brood met de resterende suiker en laat het volledig of gedeeltelijk afkoelen in de vorm.