Recept: Honingbroodjes

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten wachttijd 85 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Deeg voor witbrood
1.5 kg bakkersbloem
4 tl zout
1 el fijne witte suiker
55 gr reuzel of plantaardig vet
Voor het gistpapje
1 el gedroogde gist plus
2 tl fijne witte suiker of
25 gr verse gist
3/4 liter lauw water
Voor de honing broodjes gebruik
1/2 portie witbrooddeeg verrijkt met 50 gr boter (ipv reuzel) en
1 el vloeibare honing (ipv suiker)
1 ei losgeroerd
50 gr gesmolten boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak het gistpapje en voeg dit samen met de honing en het ei toe aan het deeg.

  2. Kneed 5 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt.

  3. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  4. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit.

  5. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek hieruit rondjes van 8 cm kerf ze licht in met de botte kant van een mes en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter en klap ze dubbel.

  6. Leg de deegrolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de resterende boter.

  7. Laat ze 40 minuten rijzen.

  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden C.

  9. Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin.

  10. Deze honingbroodjes warm serveren.