Recept: Grissini Broodstengels

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

25 gr gedroogde gist
of 55 gr verse gist
1 tablet vitamine C van 50 mg
1 el bruine basterdsuiker
9 dl lauw water gemaakt van 6 dl koud water met 3 dl kokend water
1.5 kg volkorenmeel
1 el zout
25 gr zachte margarine
Voor de grissinni
3 delen volkorenmeel en 1 deel bakkersbloem
3 el olijfolie door het deeg gekneed

Bereidingswijze van het recept

  1. Klop in een kommetje de droge of verse gist, vitamine C en 1 theelepel suiker door 3 dl lauw water en laat het mengsel 10 minuten staan tot zich schuim vormt.

  2. Roer het meel, de resterende suiker, zout en margarine in een kom door elkaar en voeg het gistpapje en het resterende water toe.

  3. Meng alles en kneed tot een deeg.

  4. Laat afgedekt met ingevette plastic folie rijzen op een warme plaats.

  5. Verwarm de oven voor op 230 graden C.

  6. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 25 X 35 cm en snijd hieruit 35 reepjes van 1 cm breed en 25 cm lang.

  7. Rol ze tussen uw handpalmen en leg ze op een ingevette bakplaat.

  8. Bak ze in 12 minuten knapperig.