Recept: Griekse paasbroodjes

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 2 tl gedroogde gist
1 tl fijne witte suiker
5 el lauwe melk
225 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
25 gr fijne witte suiker
25 gr boter
1 klein ei losgeroerd
8 eieren op kamertemperatuur
Losgeroerd ei om te glaceren

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist en suiker door de melk.

  2. Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten staan.

  3. Voeg 50 gr bloem toe en laat het mengsel 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.

  4. Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door.

  5. Maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg.

  6. Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  7. Verdeel het deeg in 8 stukken en leg ze in een ingevette plastic zak.

  8. Snijd 1 stuk in drieen en vorm hiervan slierten van 25 cm lang en vlecht ze.

  9. Leg de vlecht op zijn kant en vorm er een ovaal van.

  10. Herhaal met de resterende stukken deeg.

  11. Leg ze op een ingevette bakplaat en leg in elk nestje een ei.

  12. Bestrijk het deeg met losgeroerd ei.

  13. Dek alle broodjes af met ingevette plastic folie en laat ze rijzen tot het dubbele volume.

  14. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin.

  15. Laat ze iets afkoelen en serveer ze warm, of beschilder de eieren met voedingskleurstof en serveer de broodjes koud.