Recept: Focaccia Brood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 180 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
3 dl lauw water
6 el olijfolie
550 gr bakkersbloem
2 tl zout
2 takjes verse rozemarijn fijngehakt
1 el grof zeezout

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist met de helft van het water tot een papje en klop er het resterende water en 4 el olie door.

  2. Zeef nu de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg heeft.

  3. Kneed nu het deeg 10 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume.

  4. Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door.

  5. Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm en laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie nog eens rijzen tot het dubbele volume.

  6. Druk vlak voor het einde van de rijstijd met uw vingertoppen relief in het brood.

  7. Verwarm de oven voor op 220 graden C en bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout.

  8. Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven en bak het brood in 20 minuten goudbruin.

  9. De focaccia bij voorkeur warm serveren.