Recept: Crumpets

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

2 tl gedroogde gist
of 15 gr verse gist
1 tl fijne witte suiker
2.5 dl lauw water
350 gr bakkersbloem
1/2 tl dubbelkoolzuur soda
1 tl zout
2 dl lauwe melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist met de suiker door het water.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan.

  3. Roer er de bloem door en laat 30 minuten staan tot zich schuim vormt.

  4. Roer geleidelijk met de overige ingredienten tot een glad vloeibaar beslag.

  5. Voeg zonodig meer melk toe.

  6. Vet een grilleerplaat, koekplaat of koekepan in.

  7. Vet crumpetvormpjes van 7 cm in en verwarm de plaat en plaats de vormpjes erop.

  8. Giet in elke ring 2 el beslag en bak de crumpets tot ze stollen en zich gaatjes vormen.

  9. Verwijder de ringen, keer de crumpets en bak ze lichtbruin.

  10. Verwerk het resterende beslag op dezelfde manier.

  11. Laat de crumpets afkoelen op een rooster.

  12. Toast ze en serveer ze met boter.