Recept: Courgettebrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

175 gr tarwebloem
175 gr bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
85 gr grofgehakte walnoten
2 eieren losgeroerd
3/4 dl zonnebloemolie
175 gr courgette geraspt
1 tl sinaasappel
of citroenraspsel

Bereidingswijze van het recept

  1. Vet een broodvorm van 3/4 liter inhoud in.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  3. Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom en voeg de walnoten toe.

  4. Roer de olie door de eieren en klop ze met de courgettes en het raspel vlug door het bloemmengsel.

  5. Schep het beslag in de vorm en bak het brood in 50 minuten gaar en bruin.

  6. Laat het brood 5 minuten afkoelen alvorens het uit de vorm te lichten.