Recept: Ciabatta
Recept informatie
Ingrediënten
25 gr verse gist
4,25 dl lauw water
1 dl olijfolie
2 tl zout
Bereidingswijze van het recept
Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water en leng het gistpapje aan tot 3,5 dl giet nu het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg.
Beklop het 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt.
Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.
Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door.
Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt.
Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.
Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
Laat nog eens rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm nu de oven voor op 220 graden C.
Bestuif de broden met bloem en bak ze in 35 minuten mooi gaar.