Recept: Calzone Brood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
105 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 portie pizzadeeg
3 el olijfolie
Vulling 1
100 gr zachte roomkaas met knoflook en kruiden
75 gr Parmaham of andere rauwe ham kleingesneden
400 gr artisjokhartjes uit blik uitgelekt in vieren
100 gr mozzarella, geraspt
Vulling 2
1 el olijfolie
1 teen knoflook uitgeperst
500 gr rijpe tomaten ontveld zaad verwijderd in plakken
25 gr zongedroogde tomaten op olie uitgelekt en kleingesneden
1 el verse basilicum of oregano
of 1 tl gedroogde oregano
100 gr mozzarella geraspt
Vulling 3
200 gr cannellinibonen uit blik uitgelekt
25 gr Italiaanse salami kleingesneden
1 vleestomaat ontveld zaad verwijderd en kleingesneden
1 el verse salie fijngehakt
25 gr mozzarella geraspt

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak het pizzadeeg en laat het rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.

  2. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit.

  3. Verdeel het in 6 stukken en vorm hiervan deegrondjes van 15 cm doorsnee.

  4. Bereid de vulling van uw keuze elk is voldoende voor 1 portie deeg.

  5. Schep de vulling middenop de deegrondjes.

  6. Strooi er peper en zout naar smaak bij.

  7. Maak de randen van de deegrondjes vochtig en schuif de vulling naar de ene helft van de deegrondjes.

  8. Klap ze dubbel en druk de randen stevig aan.

  9. Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met olijfolie.

  10. Laat ze 10 minuten rijzen.

  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden C.

  12. Bak de calzone vervolgens 15 minuten tot het brood hol klinkt als u er tegen tikt.

  13. Traditionele bereidingswijze, frituur de calzone 3 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn.