Recept: Volkoren brood met zaden en pitten
Recept informatie
Bereidingstijd:
90 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
Halve portie volkorenbrood deeg van 700 gr meel
50 gr pompoenzaad
50 gr sesam of maanzaad
50 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenzaad
50 gr sesam of maanzaad
50 gr zonnebloempitten
Bereidingswijze van het recept
Maak het volkorendeeg zoals aangegeven in het recept en kneed tot het glad is.
Werk er alle zaden en pitten doorheen.
Vorm 2 broden en leg ze in ingevette bakvormen van 1/2 liter inhoud.
Kerf de broden eventueel in de lengte in.
Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.
Verwarm de oven voor op 220 graden C broden dan 20 minuten bakken, draai de oventemperatuur terug tot 200 graden C en bak ze nog 15 minuten tot ze hol klinken als u er tegen tikt.
Bak de broden de laatste 5 minuten zonder vorm, zodat ze een knapperige korst krijgen.