Recept: Bara Brith

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

450 gr bakkersbloem
1 tl zout
1 tl gemengde specerijen
85 gr margarine
6 gr instant gist zakje
85 gr bruine basterdsuiker
1.25 dl lauwe melk
1 dl koude thee
1 ei losgeroerd
350 gr gemengde gedroogde vruchten
50 gr onranjesnippers
Voor het glazuur
50 gr fijne witte suiker
opgelost in 1 el water

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de bloem met het zout en de specerijen in een kom enwrijf er vervolgens het vet door zodat u een kruimelig mengsel krijgt.

  2. Roer er de gist en suiker door.

  3. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk, de thee en het ei en kneed 5 minuten tot een kleverig deeg.

  4. Werk er de vruchten en oranjesnippers door.

  5. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.

  6. Sla het deeg in en kneed opnieuw.

  7. Leg het deeg in een ronde cakevorm van 20 cm doorsnee en 1 liter inhoud.

  8. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in nog eens 45 minuten.

  9. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  10. Bak het brood 10 minuten en draai de oventemperatuur terug tot 190 graden C en bak het brood nog 25 minuten.

  11. Haal het na 4 minuten uit de vorm en bestrijk het met het glazuur.