Recept: Bananenbrood
Recept informatie
Bereidingstijd:
105 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
225 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 tl dubbel koolzure soda
1/4 tl zout
85 gr boter
175 gr gele basterdsuiker
500 gr rijpe bananen geprakt
2 eieren losgeroerd
100 gr walnoten grofgehakt
1/4 tl dubbel koolzure soda
1/4 tl zout
85 gr boter
175 gr gele basterdsuiker
500 gr rijpe bananen geprakt
2 eieren losgeroerd
100 gr walnoten grofgehakt
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bekleed een broodvorm van 1 liter inhoud met ingevet bakpapier en zeef het meel met de soda en het zout.
Roer de boter zacht met de suiker en klop er beurtelings wat losgeroerd ei en wat meel door.
Vouw er de overige ingredienten door tot u een glad mengsel hebt.
Schep het nu in de vorm en bak het brood 1 uur en 25 min tot het goudbruin en ook van binnen stevig is.