Recept: chocoladetaart met aardbeien

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

225 gram biologische boter
200 gram Fair Trade Original chocolade puur, in stukjes
6 scharrel 4-granen big eieren, gesplitst
200 gram fijne witte basterdsuiker
Poedersuiker om de taart de bestuiven
Serveer erbij: Creme fraiche en aardbeien (in de zomer kun je dit combineren met andere zomervruchten als bosbessen, frambozen en bramen)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 140 C.

  2. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee goed in met boter (het beslag is tamelijk vloeibaar, dus gebruik een goed sluitende bakvorm) Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje boven een pan met kokend water.

  3. Roer het mengsel goed door elkaar.

  4. Houd het apart.

  5. Klop intussen de eiwitten tot ze zeer stijf zijn.

  6. Voeg hier geleidelijk de fijne suiker aan toe.

  7. Klop de eierdooiers erdoor.

  8. Er is nu een romig mengsel ontstaan.

  9. Meng met een metalen lepel snel het chocolade-botermengsel door het eiermengsel.

  10. Schenk het beslag in de ingevette vorm.

  11. Bak de taart ca.

  12. 55 minuten.

  13. Bekijk de taart af en toe om er zeker van te zijn dat deze niet zwart wordt.

  14. Verlaag de temperatuur na een half uur naar ongeveer 110 graden.

  15. Hij zwelt flink op tijdens het bakken, maar zakt enigzins in als hij uit de oven komt.

  16. Schrik niet, dit hoort zo.

  17. Bestuif de taart rijkelijk met poedersuiker en serveer met creme fraiche en aarbeien.