Recept: Broodvlecht met fruit

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Mix voor Witbrood
25 gr roomboter op kamertemperatuur
2 losgeklopte eieren
225 ml lauwwarme melk
2 zakjes vanillesuiker
50 gr ongezouten gepelde pistachenoten
150 gr gedroogde exotisch fruitblokjes mix van ananas, perzik, abrikoos, mango, papaja
Om te bestrijken
1 eidooier
1 el melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang het water door de losgeklopte eieren en melk en voeg vanillesuiker toe.

  2. Laat het deeg 15 minuten rijzen.

  3. Hak de pistachenoten middelgrof.

  4. Kneed de stukjes gedroogd fruit en de pistachenoten door het gerezen deeg.

  5. Verdeel het brood in drie gelijke stukken en vorm strengen van 40 cm lang.

  6. Leg er een schuin voor u op de bakplaat, leg de andere twee naast elkaar kruislings over het midden van de eerste deegstreng.

  7. Vlecht het brood eerst naar een kant en vouw het uiteinde naar onderen.

  8. Keer de bakplaat en vlecht het brood aan de andere kant.

  9. Dek de broodvlecht af met een schone theedoek en laat het nog 40 minuten rijzen.

  10. Warm de oven voor op 180 graden C en schuif een rooster boven in de oven.

  11. Zet daarop een bakje met heet water.

  12. Roer de eidooier los met 1 el melk en bestrijk de gerezen broodvlecht hiermee in.

  13. Bak de broodvlecht goudbruin en gaar in 35 tot 45 minuten.