Recept: broodjes met perzikvulling
Recept informatie
Bereidingstijd:
150 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1,5 dl melk of room,
0,5 dl water,
een eitje,
200 g bloem,
een tl zout,
25 g boter,
een zakje vanillesuiker,
25 g suiker,
4 g gistkorrels,
een beetje honing,
en een fijngestampt anijsblokje
halve perzikken zonder pitten
en poedersuiker
0,5 dl water,
een eitje,
200 g bloem,
een tl zout,
25 g boter,
een zakje vanillesuiker,
25 g suiker,
4 g gistkorrels,
een beetje honing,
en een fijngestampt anijsblokje
halve perzikken zonder pitten
en poedersuiker
Bereidingswijze van het recept
meng alles zo dat je een mooi deeg krijgt zonder klontjes, dit laat je een 1,5 tot 2 uur op een warme plaats rijzen, in een vette kom met een vochtige (niet natte) doek erover.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de perzikken in kleinere blokjes.
Verdeel het deeg in 2 delen, verdeel dit elk in 9 bolletjes.
Maak van de 1e 9 bolletjes rondjes en verdeel die over een bakplaat, strijk wat melk hierover, leg de vulling in het midden van de cirkel.
Maak van de 2e 9 bolletjes iets grotere rondjes en doe aan de rand hiervan ook wat melk, leg deze over de vulling, en druk de randen licht aan, zodat de 2 deeglapjes mooi sluiten.
Bak de broodjes 20-25 minuten.
Laat de broodjes afkoelen en strooi voor het opdienen poedersuiker eroverheen.