Recept: Kaassaus voor pasta

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

2 rode uien
4 teentjes verse knoflook
1 kopje droge witte wijn
3 el chili knoflookolie
250 gr marscapone
150 gr cheddar
1/8 l room
2 tl gembersiroop
2 el italiaanse kruidenmix diepvries
of verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn, oregano en tijm fijngesneden
2 jamlepels vegeta
versgemalen peper
allesbinder
klein gesneden ham

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper de ui en de knoflook en doe de chili knoflookolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.

  2. Als ze goed zijn de wijn erbij gieten en weer laten verwarmen, roeren met een houten lepel.

  3. Doe er de vegeta en de marscapone bij en roer goed tot de marscapone gesmolten is.

  4. Ondertussen de cheddar grof raspen en ook toevoegen, blijven roeren, dan de room , de italiaanse kruiden, de peper en de gembersiroop erbij doen.

  5. Als de saus iets te dun is dan een beetje allesbinder erbij, maar pas op, niet te dik, liever iets te dun dan te dik, de saus moet nog wel vloeibaar zijn, geen pap.

  6. Vlak voor het serveren de ham erdoor roeren.