Recept: Peterseliedipsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

2 sneetjes oud witbrood
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
30 gr verse peterselie
1/2 zakje verse kervel
1/2 rode peper
3 eetlepels limoensap
1 dl olijfolie extra vierge
suiker
zout
versgemalen peper
zwarte olijven

Bereidingswijze van het recept

  1. Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water.

  2. Brood goed uitknijpen.

  3. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.

  4. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden.

  5. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden.

  6. In kom van keukenmachine doen, brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie.

  7. Pureren tot gladde pasta.

  8. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus.

  9. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap.

  10. Garneren met olijven.

  11. Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.