Recept: Favadip met tomaten kappertjessaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

150 gr groene spliterwten
5 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes 400 gr
2 el kappertjes uit potje
zout
peper
1 teen knoflook
1/2 rode peper
1 dl droge witte wijn
1 citroen

Bereidingswijze van het recept

  1. In pan spliterwten net onder water zetten en 2 eetlepels olie toevoegen.

  2. Erwten aan de kook brengen en op laag vuur 45 minuten koken tot water is opgenomen en dikke puree ontstaat, regelmatig roeren en eventueel meer water toevoegen.

  3. Intussen tomatenblokjes aan de kook brengen en op laag vuur onafgedekt in 15 minuten laten indikken, af en toe roeren.

  4. Vervolgens kappertjes laten uitlekken, grof snijden en erdoor roeren.

  5. Mengsel op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.

  6. Knoflook pellen en fijn snijden of uitpersen.

  7. Rode peper wassen, pitjes verwijderen en fijn snijden.

  8. In keukenmachine erwten glad pureren.

  9. In pan 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en peper 1 minuut aanfruiten zonder te kleuren.

  10. Erwtenpuree toevoegen en wijn erdoor roeren.

  11. Citroen halveren, helft uitpersen, sap aan erwtenpuree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

  12. Mengsel al roerend op laag vuur 5 minuten afgedekt verwarmen.

  13. Puree tot lauwwarm of koud laten afkoelen.

  14. Rest van citroen in plakjes snijden.

  15. Fava in kom serveren en rest van olie erop gieten.

  16. Garneren met citroenplakjes en schepje tomaten kappertjessaus.

  17. Rest van saus apart erbij serveren.

  18. Lekker met in punten gesneden geroosterd Grieks landbrood.