Recept: Guacamole 1
Recept informatie
Ingrediënten
1 bosuitje
1 zakje verse koriander 15 gr
1/2 limoen
1 teentje knoflook
2 tl Mexicaanse kruiden
2 rijpe avocados
zout
tabasco rood of groen
25 gr feta kaas
Bereidingswijze van het recept
Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken.
Wit van bosui fijnhakken, groen in dunne ringetjes snijden.
Koriander grof hakken.
Limoen uitpersen.
Knoflook pellen en boven kom uitpersen.
Tomaat, wit van bosui, driekwart van koriander, 1 eetlepel limoensap en Mexicaanse kruiden door knoflook roeren.
Avocados halveren, pit verwijderen en avocados met lepel uithollen.
Vruchtvlees in diep bord scheppen en met vork fijnprakken.
Tomaatmengsel erdoor roeren.
Guacamole op smaak brengen met zout, limoensap en tabasco.
Guacamole in kom of in lege avocadohelften scheppen.
Feta verkruimelen en met ui ringetjes en rest van koriander over guacamole strooien.
Serveren met tortillachips.
Het vruchtvlees van een avocado verkleurt snel.
Een klein beetje citroen of limoensap erover druppelen vertraagt dit proces.