Recept: Witte wijnsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 ml slagroom
250 ml droge witte wijn
50 gr roomboter ijskoud
versgemalen witte peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Slagroom op kamertemperatuur laten komen.

  2. In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10 tot 15 min tot de helft laten inkoken.

  3. Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10 min laten inkoken tot lichtgebonden, gladde saus ontstaat.

  4. Op smaak brengen met zout en witte peper.

  5. IJskoude boter in klontjes snijden.

  6. Pan van vuur nemen.

  7. Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt.

  8. Saus op vlam verdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken.

  9. Serveren bij gepocheerde witte vis.