Recept: Boerenkoolpesto

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

100 gr boerenkool
50 gr pecannoten
1/2 teen knoflook
50 gr pittige oude kaas geraspt
4 el olijfolie extra vierge
zeezout
peper versgemalen

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de boerenkool in een bodem water met zout in 10 minuten.

  2. Rooster de pecannoten in 3-5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

  3. Schud ze regelmatig om.

  4. Giet de boerenkool goed af.

  5. Maal de boerenkool met de noten, de knoflook, de kaas en de olijfolie tot een grove pesto.

  6. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.

  7. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.