Recept: Zelfgemaakte tomatenketchup

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1,5 kg rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 tl korianderpoeder
1 tl kerrie
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1/4 l rode wijnazijn
1 el mosterd
1 klein blikje tomatenpuree
paar druppels tabasco
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de tomaten in kwarten en doe ze met de grof gesneden knoflook in de pan.

  2. Voeg de laurierblaadjes, het korianderpoeder, de kerrie, de suiker, de azijn, de mosterd en de tomatenpuree toe,Breng aan de kook en laat af en toe roerend 1 uur zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.

  3. Laat zonodig zonder deksel verder inkoken als het mengsel te nat mocht zijn of voeg tegen het eind van de kooktijd een extra scheutje water toe.

  4. Roer de ketchup door een fijne zeef om de velletjes en de pitjes achter te houden.

  5. Breng verder op smaak met een scheutje tabasco en wat zout.

  6. Bewaar in een goed gesloten fles in de koelkast