Recept: Sate saus 2

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1/2 liter water
4 el zoete ketjap
1 tl knoflookpoeder
6 suikerklontjes
2 tl sambal oelek
pindakaas neem een goedkope soort die is minder vet en zal niet gaan schiften
2 tl natuurazijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe het water met de ketjap, knoflook, suiker en sambal in een pan en breng dit bijna aan het kookpunt.

  2. Voeg hier lepel voor lepel de pindakaas bij tot het de goede dikte heeft het moet wel een saus blijven.

  3. Laat het mengsel absoluut niet koken.

  4. Proef de saus door een beetje op je handpalm te doen en af te likken.

  5. Doe er eventueel nog wat suiker en of sambal bij.

  6. Maak de saus tenslotte af met de azijn.